نحوه ابطال مزایده بانک

شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
نحوه ابطال مزایده بانک

مزایده و ابطال مزایده بانکی یکی از موارد قانونی است که بسیاری از افراد درباره آن سوالات زیادی دارند. در این نوشته از وب سایت حقوقی قانونمند، قصد داریم درباره نحوه ابطال مزایده بانکی موارد ابطال و مرجع رسیدگی به دادخواست ابطال مزایده بانکی صحبت کنیم. اگر می خواهید بدانید در چه مواردی نیاز به ابطال مزایده می باشد؟ و مراحل ابطال مزایده بانک چیست؟ این نوشته از وبسایت قانونمند را به هیچ وجه از دست ندهید. هم‌اکنون جهت مشاوره با بهترین وکیل ابطال مزایده بانکی با شماره همراه ۰۹۱۲۱۲۷۸۳۶۷ تماس بگیرید.

شرایط ابطال مزایده

مزایده بی خریدار

یکی از سوالاتی که برای افراد پیش می آید این است که اگر در مزایده خریداری برای مال پیدا نشود چه اتفاقی می افتد؟ بر اساس قانون اجرای احکام، هنگامی که مزایده برگزار و خریداری پیدا نشود و طلبکار مال را در مقابل طلب خود قبول کند. محکوم علیه، به مدت دو ماه بعد از تاریخ مزایده می تواند با پرداخت کلیه بدهی، خسارت و هزینه های اجرا می تواند مانع انتقال همه یا بخشی از مال به طلبکار شود. بعد از پایان مهلت دو ماهه دادگاه دستور انتقال کامل یا بخشی از مال را صادر می کند.

ابطال مزایده بانک

نحوه ابطال مزایده بانکی چگونه است؟ بر اساس قانون هنگامی که فردی محکوم به پرداخت وجه نقد باشد محکوم له، برای وصول حقوق خود این امکان را دارد که اموال محکوم علیه را برای دریافت بدهی توقیف کند. در این حالت اموال وی از طریق مزایده فروخته خواهد شد.

یکی از مزایای فروش اموال از طریق مزایده بانکی این است که از این طریق اموال محکوم علیه به بالاترین قیمت به فروش می رسد تا به این ترتیب هم محکوم له به حقوق خود دست پیدا کند و هم حقوق محکوم علیه ضایع نشود.

با توجه به این که احتمال ابطال مزایده بانکی وجود دارد، برخی افراد تمایل زیادی به شرکت در مزایده های بانکی ندارند؛ اما به طور کلی اگر همه چیز به صورت قانونی طی شده باشد امکان ابطال مزایده بانکی نیز وجود نخواهد داشت. در مزایده های بانکی اگر فرایند مزایده با اشکالات و نقص های قانونی مواجه شود محکوم له یا محکوم علیه می  توانند دادخواست ابطال مزایده بانکی را به مراجع قضایی ارائه دهند.

موارد تجدید مزایده بانک

در چه مواردی مزایده بانکی از درجه اعتبار ساقط بوده و امکان ابطال آن وجود دارد؟ بر اساس قانون در صورت وجود یکی از چهار شرط زیر مزایده بانکی فاقد اعتبار بوده و باید مجدداً تکرار شود  :

  1. هنگامی که فروش در غیر روز و ساعت معین یا در غیر محلی که به موجب آگهی تعیین گردیده، انجام شود.
  2. در صورتی که بدون جهت قانونی مانع از خرید کسی شوند و یا بالاترین قیمتی را که فرد خواسته، رد نمایند.
  3. در صورتی که مزایده بدون حضور نماینده دادسرا انجام شود.
  4. چنانچه خریدار مال، طبق قانون ممنوع از خرید بوده باشد.

دادخواست ها و شکایت های مربوط به دعاوی بانکی و مزایده های آن ظرف مدت یک هفته از تاریخ فروش مال، به دادگاه ارائه می شود و قبل از انقضای مهلت مذکور مال و خریدار تسلیم نمی شود. در واقع تا قبل از این که دادگاه مراحل مزایده را ارزیابی کند و اطمینان حاصل کند که همه چیز به درستی انجام شده مال به خریدار تسلیم نخواهد شد. همچنین اگر مشخص شود که در فرایند انجام مزایده خطایی صورت گرفته، امکان ابطال مزایده بانک وجود دارد و به این ترتیب مزایده در تاریخ دیگری مجدداً برگزار خواهد شد.

روش های ابطال مزایده بانک

روش های ابطال مزایده بانک

عدم رعایت مقدمات و شرایط قانونی یکی از مهم ترین دلایل ابطال مزایده بانکی است. از طرفی در برخی شرایط ممکن است اشتباها به جای اموال محکوم علیه، اموال شخص ثالثی توقیف و به مزایده گذاشته شود. در این شرایط شخص ثالث می تواند اعتراض کرده و باعث ابطال مزایده شود.

از طرفی اگر حکم صادر شده یا سند لازم الاجرای مبنای اجرای مزایده، از بین برود باز هم مزایده به عمل آمده تحت تاثیر قرار گرفته و ممکن است که نیاز به اجرای مجدد آن باشد؛ بنابراین اطلاع از روش های ابطال مزایده بانک و نحوه ابطال مزایده ملک توسط بانک اهمیت زیادی دارد. با این حال توصیه می کنیم از یک وکیل ابطال مزایده بانکی با تجربه کمک بگیرید تا مراحل ابطال مزایده ثبتی و بانکی به بهترین شکل ممکن برای شما انجام شود. ما در موسسه حقوقی قانونمند تمامی مراحل ابطال مزایده بانک و ثبت دادخواست آن را برای شما در سریع ترین زمان ممکن انجام می دهیم.

ابطال مزایده بانک توسط طرفین مزایده و شرکت کنندگان در آن

چنانچه طرفین مزایده  و شرکت کنندگان در آن اعتراض کنند، دادگاه اعتراض آنان را بررسی کرده و اگر صحت جریان مزایده احراز نشود مزایده ابطال خواهد شد. این فرایند توسط دادگاه و در واحد اجرای دادگستری و ثبت به صورت مجزا مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

ابطال مزایده در واحد اجرای دادگستری

بعد از برگزاری مزایده ممکن است محکوم علیه نسبت به فرایند اجرای مزایده و غیره اعتراضاتی داشته باشد. این اعتراضات در واحد اجرای دادگستری بررسی می شود و اگر خطایی در روند اجرای مزایده وجود داشته باشد حکم ابطال مزایده صادر خواهد شد.

ابطال مزایده در واحد اجرای ثبت

نحوه ابطال مزایده در واحد اجرای ثبت به این صورت است که در صورت وجود شرایط زیر مزایده از اعتبار ساقط بوده و باید مجدداً برگزار شود:

  •   چنانچه فروش در روز و ساعت و یا محلی که در آگهی معین شد، انجام نشود.
  •   در صورتی  که، مزایده بدون حضور نماینده دادسرا برگزار شود.
  •   در صورتی که مباشرین فروش و کارمندان اداره ثبت، در مزایده و خرید مال شرکت کرده باشند.

ابطال مزایده به جهت اعاده عملیات اجرایی

از طرفی ممکن است حکم نهایی مزایده اموال بعد از اجرای آن نقض شود. در این موارد بحث اعاده عملیات اجرایی مطرح می شود که در نتیجه آن مزایده ابطال خواهد شد.

ابطال مزایده به جهت اعتراض اشخاص ثالث

نحوه ابطال مزایده بانک هنگامی که شخص ثالث اعتراض کرده باشد، چیست؟ همانطور که گفتیم ممکن است اشتباها اموال شخص ثالث به جای فرد محکوم توقیف و به مزایده گذاشته شود. در این صورت فرد ثالث به مراجع قانونی مراجعه کرده و نسبت به توقیف اموال خود اعتراض می کند. ممکن است در نتیجه این اعتراض مزایده برگزار شده نیز باطل شود.

مرجع رسیدگی به ابطال مزایده

مرجع رسیدگی به دعاوی بانکی و دادخواست ابطال مزایده ای بانک کدام است؟ بر اساس ماده ۱۴۲ قانون اجرای احکام مدنی شکایاتی که مرتبط با تنظیم صورت ملک و کارشناسی آن و تخلف از مقررات در زمینه مزایده و سایر اقدامات ماموران اجرایی باشد، ظرف مدت یک هفته از تاریخ وقوع این تخلفات در دادگاهی که ماموران اجرا در آنجا در حال انجام وظیفه هستند ارائه می شود.

رسیدگی به شکایت ابطال مزایده بانکی به صورت فوق العاده در دادگاه صالحه انجام شده و چنانچه موارد نقض قوانین در مزایده احراز شود، مزایده مورد نظر باطل شده و دستورات شایسته صادر خواهد شد. از طرفی به این نکته توجه داشته باشید که در طول دوره رسیدگی به دادخواست، مراحل انتقال سند انجام نخواهد شد و خریدار مزایده نیز باید منتظر نتیجه نهایی دادگاه باشد.

مزایده یعنی چه؟

قبل از آن که درباره نحوه ابطال مزایده بانک صحبت کنیم، خوب است بدانیم که مزایده یعنی چه؟ مزایده به آن معناست که مالی برای فروش قرار داده شود و کارشناسان قیمت پایه مال مورد نظر را اعلام کنند و افراد بتوانند مبلغ پیشنهادی خود را اعلام کنند. در نهایت مال مورد نظر به فردی که بالاترین قیمت را پیشنهاد دهد، فروخته خواهد شد.

در واقع در مزایده، قیمت نهایی بر اساس پیشنهادات خریداران تعیین خواهد شد. در بسیاری از موارد نیز، بانک ها برای طلب وام و تسهیلات خود از مشتریان، در نهایت مجبور به مصادره و در نهایت مزایده اموال می شوند. به عنوان مثال، بانک، ملکی را که در رهن بوده، به مزایده می گذارد تا به بالاترین قیمت به فروش برسد و به این ترتیب بتواند طلب خود را از محل آن بردارد.

ابطال مزایده چیست؟

فارغ از این که مزایده از نوع بانکی باشد یا غیر بانکی، فرایند مزایده قوانین و مراتبی دارد که باید رعایت گردد. چنانچه در اجرای مزایده یکی از قوانین اجرا نشود و بر خلاف قانون عمل شود، امکان ابطال مزایده وجود دارد. ابطال مزایده بانکی ممکن است نسبت به اموال منقول یا غیرمنقول انجام شود؛ بنابراین باید شرایط لازم وجود داشته باشد. به طور کلی چنانچه در فرایند اجرای مزایده و فروش اموال، قوانین به درستی رعایت نشود در نهایت امکان ابطال مزایده وجود دارد و ذینفعان می توانند دادخواست ابطال مزایده را به مراجع قضایی ارائه دهند.

شرایط ابطال مزایده چیست؟

در بخش های قبلی با تعریف مزایده و مفهوم ابطال مزایده آشنا شدیم. حال سوالی که پیش می آید این است که تحت چه شرایطی امکان ابطال مزایده بانک وجود دارد؟ اگر یکی از شرایط زیر وجود داشته باشد امکان ابطال مزایده بانک وجود دارد:

  •   اگر فروش در غیر روز و ساعت معین یا در غیر محلی که به موجب آگهی تعیین شده، انجام شود.
  •   چنانچه بدون وجود علت قانونی مانع خرید کسی شوند و یا بالا ترین قیمتی را که فرد خواسته، رد نمایند.
  •   چنانچه مزایده بدون حضور نماینده دادسرا برگزار شود.
  •   اگر خریدار مال، طبق قانون ممنوع از خرید بوده باشد.
  •   چنانچه زمان مزایده و به فروش رسیدن اموال، به خوبی در رسانه های عمومی مثل روزنامه ها اطلاع رسانی نشده باشد.
  •   در صورتی که اموالی که برای مزایده گذاشته شده، ملک یا املاکی باشد و تمام مشخصات آن به درستی بیان نشود.
  •   چنانچه قبل از مزایده، بدهکار تمام بدهی های طلبکار را داده باشد، مزایده ابطال خواهد شد و از طریق رسانه عمومی برای همه ابلاغ می شود.
  •   اگر شاکی پرونده نسبت به اجرای مزایده، اعتراضی داشته باشد باید دادخواست ابطال مزایده را به دادگاه ارائه کند.

جهت ارائه‌ی دادخواست ابطال مزایده لازم است با یک وکیل خوب ابطال مزایده مشورت نمایید. از این رو، هم‌اکنون جهت دریافت مشاوره با وکیل با شماره‌ی ۰۹۱۲۱۲۷۸۳۶۷ تماس حاصل فرمایید.

مزایده و ابطال مزایده بانکی یکی از موارد قانونی است که بسیاری از افراد درباره آن سوالات زیادی دارند. در این نوشته از وب سایت حقوقی قانونمند، قصد داریم درباره نحوه ابطال مزایده بانکی موارد ابطال و مرجع رسیدگی به دادخواست ابطال مزایده بانکی صحبت کنیم. اگر می خواهید بدانید در چه مواردی نیاز به ابطال مزایده می باشد؟ و مراحل ابطال مزایده بانک چیست؟ این نوشته از وبسایت قانونمند را به هیچ وجه از دست ندهید.

سخن آخر

مزایده های بانکی جزئیات و پیچیدگی های خاص خود را دارند، به همین دلیل افرادی که به دنبال ابطال مزایده بانکی هستند بهتر است با یک وکیل ابطال مزایده دادگاه بانکی با تجربه مشورت نمایند. ما در این مقاله از وب سایت موسسه حقوقی قانونمند تلاش کردیم تا به همه سوالات شما پیرامون مزایده بانکی و شرایط ابطال مزایده بانک پاسخ دهیم. اگر همچنان درباره نحوه ابطال مزایده بانکی سوال یا ابهامی دارید می توانید با کارشناسان و حقوقدانان ما تماس بگیرید و مشاوره تخصصی دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرونده‌های خود را به قانونمند بسپارید!

لطفا توجه بفرمایید مشاوره توسط وکلای قانونمند بصورت تخصصی و مستلزم پرداخت هزینه می‌باشد.

در صورت نیاز به مشاوره با وکلای مجرب قانونمند لطفا با شماره همراه ۰۹۱۲۱۲۷۸۳۶۷ تماس بگیرید.