وکیل ابطال ضمانت نامه بانکی

شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
وکیل ابطال ضمانت نامه بانکی

ضمانت نامه بانکی یکی از سندهای مالی رایج است که برای تضمین قراردادهای بین المللی یا داخلی، توسط بانک‌ها صادر می‌شود. این ضمانت نامه‌ها محل بروز اختلافات و دعاوی حقوقی زیادی هستند؛ بنابراین قبل از صدور ضمانت نامه بانکی لازم است که اطلاعات کافی درباره شرایط ابطال ضمانت نامه بانکی و نحوه آزادسازی ضمانت نامه بانکی داشته باشید. به طور کلی بهترین راه برای حل اختلافات و دعاوی مربوط به ضمانت نامه‌ها کمک گرفتن از یک وکیل ابطال ضمانت نامه بانکی با تجربه است. ما در این نوشته از وب سایت تیم حقوقی قانونمند قصد داریم شما را با شرایط و نحوه ابطال ضمانت نامه‌های بانکی آشنا کنیم. همین الان می توانید با بهترین ابطال ضمانت نامه بانکی ما تماس بگیرید و مشاوره دریافت کنید. شماره تماس ۰۹۱۲۱۲۷۸۳۶۷

ضمانت نامه بانکی چیست؟ انواع آن

برای این که به وظایف وکیل ابطال ضمانت بانکی و نحوه باطل کردن ضمانت نامه بپردازیم، باید ابتدا با معنای اصطلاح ضمانت نامه بانکی آشنا شویم. به طور کلی ضمانت به معنای پذیرفتاری یا تاوان داری است. وقتی کسی ضامن دیگری می‌شود، در واقع مسئولیت مالی دیگری را برعهده می‌گیرد.

ضمانت نامه بانکی نیز چنین مفهومی دارد و افراد برای این که ثابت کنند که تعهدات خود را در قبال بانک یا دیگران پرداخت می‌کنند باید ضمانت نامه بانکی داشته باشند. ضمانت نامه بانکی انواعی دارد که به نفع سازمان‌های خصوصی، دولتی، افراد و مشتریان بانک صادر می‌شود. انواع ضمانت نامه‌های بانکی عبارت اند از:

  • مضمون‌عنه یا درخواست ضمانت نامه
  • مبلغ ضمانت نامه یا وجه ‌الضمان
  • ماهیت ضمانت ‎نامه‎
  • مضمون‌ له یا ذینفع
  • ضامن یا ضمانت‌ کننده
  • موضوع ضمانت نامه

وقتی ضمانت نامه‌ از سوی بانک صادر می‌شود، بانک متعهد می‌شود که مبلغ درج شده در ضمانت نامه را در صورت درخواست متعهد له پرداخت کند. به طور کلی ضمانت‌نامه‌های بانکی جزئیات و مفاد قانونی زیادی دارند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم در این زمینه از بهترین وکیل ابطال ضمانت نامه بانکی کمک بگیرید تا درگیر مشکلات و خسارت‌های قانونی نشوید. همچنین درباره ماهیت ضمانت نامه‌های بانکی به چهار نکته زیر توجه داشته باشید:

  1. با توجه به این که این نوع ضمانت نامه از نوع مالی است، چنانچه مضمون عنه تخلفی کند یا بر اساس اعلام مضمون وجه تضمین را مطالبه کند، بانک باید مبلغ تضمین را پرداخت کند و تضمینی بیشتر از این نخواهد داشت.
  2. کارکرد ضمانت نامه‌های بانکی تفاوت اساسی با عقد ضمان مذکور دارد. در واقع ضمانت نامه‌های بانکی باعث انتقال دین متعهد به بانک نمی‌شوند و بانک در قبال دریافت وثیقه و کارمزد تعیین می‌کند که فرد کار مشخصی را انجام دهد.
  3. ضمانت نامه‌های بانکی یک عقد محسوب می‌شوند و توافق اراده دو طرفه بر ایجاد آن یک ماهیت حقوقی است و ایقاع به حساب نمی‌آید. بنابراین زمانی که اراده یک طرفه قرار داد باعث از بین رفتن یا ایجاد ماهیت حقوقی شود به اراده شخص دوم قرارداد نیازی نخواهد بود.
  4. ضمانت نامه‌های بانکی نوعی ضمانت نامه مستقل هستند و هیچ سنخیتی با قرارداد ضمان تجاری یا ضمان قانون مدنی ندارند. همچنین ضمانت نامه‌های بانکی با عقدی تبعی که در آن بر تعداد مسئولان قرارداد دین واحد اضافه می‌شود نیز سنخیتی ندارد. به بیانی دیگر ماهیت حقوقی ضمانت نامه‌های مختلف با یکدیگر متفاوت هستند و ضمانت نامه‌های بانکی نیز ماهیت خاص خود را دارند.
شرایط ابطال ضمانت نامه بانکی

شرایط ابطال ضمانت نامه‌های بانکی

یکی از سوالاتی که افراد از وکیل ابطال ضمانت‌ بانکی می‌پرسند این است که تحت چه شرایطی امکان باطل کردن ضمانت نامه بانکی وجود دارد؟ پاسخ این سوال را باید در بخشنامه شماره ۲۵۸۸ مورخ ۲۵/۰۶/۱۳۸۶ بانک مرکزی و سایر مقررات مرتبط با نحوه ابطال ضمانت نامه بانکی جستجو کنیم. بر این اساس تحت شرایط زیر افراد می‌توانند برای ابطال ضمانت نامه بانکی اقدام کنند:

درخواست کتبی فرد ذی نفع برای ابطال و خاتمه ضمانت نامه بانکی

در صورتی که ذی نفع یا ذی نفعان ضمانت نامه با ارائه درخواست کتبی به همراه اصل ضمانت نامه، به بانک مراجعه کنند، می‌توانند به این ترتیب ضمانت نامه را باطل کنند. همچنین ذی نفعان می‌توانند مراتب را از طریق، بهترین وکیل بانکی در تهران و یا شهر محل سکونت خود نیز طی کنند.

انقضای سررسید مدت اعتبار ضمانت نامه

 به طور کلی ضمانت‌های نامه بانکی با انقضای سررسید از درجه اعتبار ساقط و باطل خواهند شد. بنابراین فرد ذی نفع ضمانت نامه باید تا قبل از تاریخ انقضای ضمانت نامه، نسبت به مطالبه وجه ضمانت نامه یا ارائه درخواست تمدید آن اقدام کند. درغیراین صورت ضمانت نامه بانکی بعد از سر رسید باطل خواهد شد.

حصول شرایط خاص و مقرر در ضمانت نامه

ممکن است شرایط خاصی در ضمانت نامه وجود داشته باشد که در صورت حصول آنها، ضمانت نامه باطل شود. از طرفی به این نکته توجه داشته باشید که بر اساس بخشنامه اعلامی، بانک‌ها و موسسات اعتباری کشور، تنها مسئولیت انطباق اسناد با شرایط مندرج در ضمانت نامه‌ها را بر عهده دارند و مسئولیتی از باب جعل، فقدان اصالت در اسناد و غیره بر عهده ندارند.

تقلب در صدور و اخذ ضمانت نامه بانکی

اگر ضمانت نامه بانکی جعلی باشد یا از طریق کلاهبرداری تهیه شود یا ذی نفع ضمانت نامه و در خواست دهنده، با تبانی کردن قصد اخذ منابع مالی از بانک و سوء استفاده از آن را داشته باشند، ضمانت نامه مذکور باطل می‌شود.

عدم رعایت شرایط عمومی صحت قراردادها و قوانین و مقررات آمره بانکی و پولی در فرآیند صدور ضمانت نامه

به این ترتیب در صورت وجود هر یک از شرایط مذکور، امکان ابطال ضمانت نامه وجود دارد و ذی نفعان می‌توانند درخواست ابطال ضمانت نامه بانکی را ارائه دهند تا مراتب قانونی آن طی شود. اگر خودتان در این زمینه اطلاعات و تجربه کافی ندارید بهترین کار این است که مراحل ثبت درخواست و روند اداری را به یک وکیل با تجربه در این زمینه محول کنید تا به نیابت از شما تمامی مراحل را طی کند.

مراحل ابطال ضمانت نامه بانکی

فرقی نمی‌کند که خودتان بخواهید مراحل ابطال ضمانت نامه بانکی را طی کنید یا از یک وکیل ابطال ضمانت نامه بانکی کمک بگیرید در هر صورت شناخت مراحل و‌های ابطال یک ضمانت نامه بانکی به شما کمک می‌کند تا به درستی بتوانید از حقوق خود در این زمینه دفاع کنید. لذا ما در این بخش قصد داریم شما را با مراحل ابطال ضمانت نامه بانکی آشنا کنیم.

  1. در مرحله اول درخواست کتبی ابطال ضمانت نامه از سوی افراد ذینفع به همراه اصل ضمانت نامه بانکی باید به بانک مورد نظر ارائه شود.
  2. درخواست کتبی ابطال ضمانت نامه باید در دفترنامه‌های وارده بانک به صورت رسمی ثبت شود.
  3. درخواست کتبی ابطال ضمانت نامه بررسی شده و دستور ابطال توسط بانک صادر خواهد شد.
  4. دستور ابطال ضمانت نامه باید در سیستم نوین ثبت شده و اطلاعات آن برای بانک مرکزی نیز ارسال شود.
  5. درخواست ابطال ضمانت نامه در بانک مرکزی پردازش بررسی و تایید می‌شود.
  6. عملیات حسابداری انجام شده و کارمزدها بازگشت داده می‌شود
  7. اسناد حسابداری لازم صادر شده و به دایره خدمات بانکی ارجاع داده می‌شود.
  8. نامه فک سند رهنی تنظیم شده و به همراه سایر مستندات برای دفترخانه تنظیم کننده سند رهنی ارسال می‌شود.
  9. عملیات بانکی رفع انسداد حساب یا اسناد و وثایق مربوطه انجام شده در نهایت ضمانت نامه بانکی آزادسازی می‌شود.

هم‌اکنون با شماره تماس ۰۹۱۲۱۲۷۸۳۶۷ تماس گرفته و با وکیل پایه یک دادگستری بانکی مشورت کنید.

شرایط ابطال ضمانت نامه‌های بانکی

بهترین وکیل ابطال ضمانت نامه بانکی

وکیل ابطال ضمانت نامه بانکی کسی است که سال‌هاست در زمینه ابطال انواع ضمانت نامه‌های بانکی فعالیت می‌کند و به همین دلیل در این زمینه تجربه و اطلاعات گسترده‌ای دارد. کمک گرفتن از بهترین وکیل ابطال ضمانت نامه بانکی باعث می‌شود تا در وقت و هزینه‌های مختلف صرفه‌جویی شده و در سریع‌ترین زمان ممکن درخواست شما به نتیجه برسد.

از طرفی دیگر نیازی نیست خودتان مراحل اداری و قانونی را طی کنید زیرا وکیل به نیابت از شما تمامی این مراحل را طی می‌کند. به طور کلی فرایند آزادسازی ضمانت نامه بانکی، پیچیدگی‌ها و فوت و فن‌های قانونی زیادی دارد و اگر افراد در این زمینه شناخت و اطلاعات کافی نداشته باشند این فرایند برای آنها طولانی‌تر خواهد شد؛ بنابراین کمک گرفتن از یک وکیل ابطال ضمانت نامه بانکی باعث می‌شود تا در سریع‌ترین زمان ممکن به نتیجه مطلوب برسید و ضمانت نامه شما آزاد شود.

در چه صورتی بانک شاکی ضمانت نامه صادره است؟

یکی از سوالاتی که افراد معمولاً می‌پرسند این است که آیا بانک می‌تواند شاکی ضمانت نامه بانکی باشد؟ پاسخ مثبت است. در صورتی که یکی از شرایط زیر محرز شود، بانک می‌تواند شاکی ضمانت نامه بانکی صادر شده باشد:

  • چنانچه محرز شود که ضمانت خواه با عدم ارائه اصل ضمانت نامه به هر نحو، قصد سوء استفاده از آن را داشته و منافع بانک صادر کننده به خطر افتاده است، ضمانت خواه مسئول است و باید از پس جبران ضرر و زیان وارد شده بر بانک برآید.
  • چنانچه ثابت شود که اسناد ارائه شده از سوی مشتری برای صدور ضمانت نامه بانکی، جعلی است. دراین صورت با طرح شکایت کیفری در دادسرای ویژه جرایم اقتصادی موضوع قابل پیگیری است.
  • چنانچه ضمانت نامه با تبانی کارمند یا رئیس بانک و به نحو متقلبانه ای صادر شده باشد، بانک به عنوان ذی نفع و متضرر از صدور ضمانت نامه می‌تواند از دادگاه ابطال آن را درخواست کند. البته به طور کلی هرگونه ایراد پس از صدور ضمانت نامه، تاثیری در تعهد بانک ندارد و بانک مکلف به پرداخت وجه ضمانت نامه است.

دادگاه صالح به رسیدگی به دعاوی مربوط به ضمانت نامه بانکی

بر اساس ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی، دعاوی ضمانت نامه‌های بانکی را می‌توان در دادگاه‌های محل اقامت خوانده محل تنظیم یا محل اجرای تعهدات قراردادی مطرح کرد؛ بنابراین از این نظر محدودیتی وجود ندارد و افراد می‌توانند درخواست ابطال ضمانت وام بانکی و ابطال ضمانت نامه‌های بانکی را در دادگاه‌های محل اقامت خوانده یا محل تنظیم ضمانت نامه مطرح کنند.

دعاوی مربوط به ابطال ضمانت نامه‌های بانکی باید به طرفیت بانک و افراد ذی نفع ضمانت نامه مطرح شوند. اگر شکوائیه دعوا یا طرفیت دعوا به درستی تعیین نشود به علت عدم طرح صحیح دعوا دادخواست متقاضی رد خواهد شد. از طرفی ممکن است بسته به علت ابطال ضمانت نامه بانکی لازم باشد که دعاوی حقوقی دیگری نیز همزمان مطرح شود. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که قبل از هرگونه اقدام برای طرح خواست‌های ضمانت نامه‌های بانکی از وکیل ابطال ضمانت نامه بانکی با تجربه کمک بگیرید تا به این ترتیب شکواییه و دفاعیه مناسبی برای شما تهیه شود و از طرفی در صورت نیاز دادخواست‌های دیگر نیز به موازات دادخواست اصلی تهیه و به مراجع قضایی تسلیم شود.

اگر درگیر دعاوی ملکی هستید، مقاله وکیل ملکی کیست؟ و چه وظایفی دارد؟ را از دست ندهید.

مزایای اخذ وکیل ابطال ضمانت نامه بانکی

به طور کلی در تمامی دعاوی حقوقی و کیفری از جمله دعاوی مربوط به ابطال ضمانت نامه بانکی، کمک گرفتن از افراد متخصص و با تجربه باعث می‌شود تا بدون اتلاف وقت و هزینه به نتیجه مطلوب برسید. از جمله مزایای اخذ وکیل ابطال ضمانت نامه بانکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تنظیم دادخواست و شکوائیه مناسب و بر اساس اصول قانونی
  • انجام مراحل اداری و قانونی توسط وکیل
  • عدم اتلاف وقت و هزینه
  • طرح دعاوی حقوقی دیگر در صورت نیاز به موازات با دعوای اصلی
  • امکان دریافت مشاوره حقوقی تخصصی و راهنمایی از وکیل

سخن آخر

ابطال ضمانت نامه‌های بانکی به شناخت کافی از ماهیت این گونه ضمانت نامه‌ها و قوانین و مقررات مرتبط با آن نیاز دارد. از این رو ما تلاش کردیم تا در این مقاله از وب سایت قانونمند، شما را با جزئیات و شرایط ابطال ضمانت نامه‌های بانکی آشنا کنیم. اگر برای ابطال ضمانت نامه‌های بانکی به وکیل با تجربه نیاز دارید یا به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، کافی ست با کارشناسان و حقوق‌دانان ما تماس بگیرید تا به بهترین شکل ممکن راهنمایی شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرونده‌های خود را به قانونمند بسپارید!

لطفا توجه بفرمایید مشاوره توسط وکلای قانونمند بصورت تخصصی و مستلزم پرداخت هزینه می‌باشد.

در صورت نیاز به مشاوره با وکلای مجرب قانونمند لطفا با شماره همراه ۰۹۱۲۱۲۷۸۳۶۷ تماس بگیرید.