نحوه مطالبه اجاره بهای معوقه

شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
نحوه مطالبه اجاره بهای معوقه

قراردادهای اجاره ملک، از جمله شایع ترین قراردادها در جامعه هستند که بر اساس آن صاحب ملک موظف است خانه خود را برای مدت معینی در اختیار مستاجر قرار دهد. مستاجر نیز موظف است که علاوه بر مبلغ ودیعه، مبلغی را به صورت ماهانه به عنوان اجاره بها بپردازد.

ممکن است برای مدتی مستاجر از پرداخت اجاره بها امتناع کند، برای دریافت اجاره از مستاجر باید چه کنیم؟ صاحبان ملک باید با نحوه مطالبه اجاره بهای معوقه آشنایی داشته باشند تا در این زمینه بتوانند اجور معوقه را به شکلی قانونی باز پس گیرند. با توجه به اهمیت این موضوع در این نوشته از وب سایت موسسه حقوقی قانونمند، قصد داریم شما را با نحوه مطالبه اجور معوقه و دادخواست مطالبه اجاره عقب افتاده آشنا کنیم. همچنین شما می توانید همین الان با بهترین وکیل مطالبه اجاره بها قانونمند تماس گرفته و مشاوره دریافت کنید.

دعوای مطالبه اجاره بها

با امضای قرارداد اجاره ملک بین مستاجر و موجر، هر دو وظایفی نسبت به یکدیگر دارند. همانطور که گفتیم یکی از مهمترین وظایف موجر علاوه بر پرداخت ودیعه،  پرداخت مبلغی به عنوان اجاره ماهیانه است. چنانچه موجر اجاره ماهیانه را پرداخت نکند، صاحبخانه این امکان را دارد تا از طریق دادخواست مطالبه اجاره عقب افتاده، به مراجع قانونی حقوق خود را باز پس بگیرد.

در چنین دعوایی موجر، خواهان و مستاجر خوانده دعوا می باشد. پس منظور از دعوای مطالبه اجاره بها دادخواستی است که موجر یا صاحب ملک به مراجع قضایی، ارائه می دهد تا بر اساس آن اجاره معوقه از مستاجر گرفته شود. سوالی که پیش می آید این است که نحوه مطالبه اجاره بهای معوقه چگونه است؟ در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با جزئیات قانونی دریافت اجاره از مستاجر بیشتر آشنا شویم.

قوانین مربوط به مطالبه اجاره بها

وقتی درباره مطالبه اجاره بها صحبت می کنیم باید بدانید که در این زمینه قوانین زیادی وجود دارد. با توجه به اهمیت این موضوع قصد داریم در این بخش شما را با قوانین مختلف در زمینه نحوه مطالبه اجور معوقه، بیشتر آشنا کنیم. از جمله مهم ترین این قوانین می توان به مواردی همچون دادخواست مطالبه وجه چک یا دریافت اجاره بها در صورت فوت مستاجر یا گرفتن اجاره بها در صورت تلف شدن ملک اشاره کنیم. در هر یک از این موارد قانونگذار پیش بینی هایی را انجام داده است که در این بخش به آنها می پردازیم.

دادخواست مطالبه وجه چک

هنگامی که برای مطالبه اجاره معوقه اقدام می کنیم، ممکن است مستاجر بابت پرداخت اجاره بها به موجر چک داده باشد. در چنین مواردی موجر می  تواند چک را وصول کند. اگر چک برگشت بخورد موجر صرفاً می تواند دادخواست مطالبه وجه چک را در دادگاه ثبت کند و امکان مطالبه اجور معوقه وجود ندارد. از طرفی این نکته را به یاد داشته باشید که به محض منعقد شدن قرارداد اجاره ملک و تحویل آن به مشتری، مستاجر موظف به پرداخت اجاره بها خواهد بود.

قوانین مربوط به مطالبه اجاره بها

دریافت اجاره بها هنگامی که ملک مستاجره تلف شود

در شرایطی که عین مستاجره یعنی ملک تلف شود یا از بین برود، بر اساس قانون مستاجر تعهدی به پرداخت باقی مانده اجاره بها ندارد. می توان در قرارداد اجاره ملک، این شرط را نوشت که در صورت عدم پرداخت اجاره بها برای مدت معینی، صاحب ملک می تواند قرارداد را فسخ و ملک را تخلیه کند. موجر می تواند همزمان با مطالبه اجور معوقه، هزینه هایی مثل پول برق، آب و غیره را نیز مطالبه کند؛ اما به طور کلی اگر ملک در شرایطی مثل زلزله یا آتش سوزی از بین برود صاحب ملک نمی‌تواند باقی مانده اجاره خانه را از مستاجر طلب کند. هم‌اکنون می‌توانید با وکیل مطالبه اجاره بهای معوقه با شماره ۰۹۱۲۱۲۷۸۳۶۷ تماس بگیرید.

دریافت اجاره بها با فوت مستاجر

بر اساس قانون با فوت مستاجر، پرداخت اجاره بها شامل حال ورثه وی نمی شود. از طرفی از نظر قانونی مستاجر باید اجاره بها را فقط به مالک بپردازد و پرداخت اجاره بها به دیگر اشخاص از نظر قانونی وجاهت ندارد. همچنین بر اساس قانون، موجر در رابطه با تصرفات مستاجر بعد از پایان قراردادف صرفاً می تواند اجرت المثل را بر اساس نظر کارشناس مطالبه کند.

امکان دریافت خسارت ناشی از تاخیر در تخلیه ملک، بر اساس توافق طرفین وجود ندارد. همچنین چنانچه مدت اعتبار قرارداد پایان یابد و ملک توسط مستاجر تخلیه نشود و در همین حین مالک ملک تغییر کند، مالک جدید نسبت به اجرت المثل بر مبنای زمان تحقق مالکیت وی حق دارد و زمان تغییر مالکیت مورد محاسبه قرار می گیرد نه زمان منقضی شدن مدت اجاره.

تعدی یا تفریط مستاجر در استعمال عین مستاجره

بر اساس ماده ۴۹۰ قانون مدنی، مستاجر موظف است که در استعمال عین مستاجره؛ یعنی ملک، به نحوی متعارف رفتار کرده و در آن تفریط یا تعدی نکند. به بیان ساده تر، مستاجر باید به شیوه ای درست و مناسب از خانه استفاده کرده و از حقوق و اختیارات خود در این زمینه تعدی نکند و منجر به آسیب به ملک نشود.

طرفی بر اساس قانون، مستاجر موظف است ملک را به همان منظوری که اجاره کرده استفاده کند. در صورت عدم تعیین در منافع مقصود نیز از اوضاع و احوال استنباط می شود. یعنی چنانچه فرد خانه را برای محل سکونت و زندگی اجاره کرده باشد نباید از آن برای اهداف تجاری استفاده کند. از طرفی بر اساس ماده ۵۵ قانون مدنی اقساط مال الاجاره که به دلیل نرسیدن موعد پرداخت آن بر زمه مستاجر نیست در صورت موت او حاصل نمی شود. در واقع اگر مستاجر فوت شود مال الاجاره ای که هنوز بر ذمه وی نبوده قابل مطالبه نخواهد بود.

مشاوره وکیل مطالبه اجاره بها

مشاوره وکیل مطالبه اجاره بها

همانطور که مشاهده کردید مطالبه اجاره عقب افتاده نیز در نوبه خود جزئیات و پیچیدگی های قانونی زیادی دارد. در این زمینه نیز شاهد مواد و تبصره های متعددی هستیم که بر اساس شرایط ممکن است حق را به مستاجر یا موجر بدهد. از این رو اگر به دنبال مطالبه اجاره عقب افتاده مستاجر هستید، بهتر است که ابتدا با یک وکیل با تجربه در این زمینه مشورت کنید. همچنین اگر می خواهید دادخواست مطالبه اجاره بها تنظیم کنید، باید به این نکته توجه داشته باشید که کمک گرفتن از وکلای با تجربه باعث می شود تا به بهترین شکل ممکن دادخواست را تنظیم و ارائه کنید.

همانطور که گفتیم چنانچه مستاجر برای پرداخت اجاره بها به صاحب ملک چک داده باشد و چک ها برگشت بخورد، موجر باید برای دریافت مبلغ چک ها دادخواست مطالبه وجه چک ثبت کند و امکان مطالبه اجور معوقه را ندارد. با توجه به همین جزئیات توصیه می کنیم قبل از ثبت هرگونه دادخواست درباره نحوه مطالبه اجاره بهای معوقه با وکیل وصول اجور معوقه، تجربه مشورت نمایید تا مراحل را به بهترین شکل ممکن طی کنید. تماس بگیرید ۰۹۱۲۱۲۷۸۳۶۷

آیا می دانید چگونه می توان سندی که رهن است را باطل کرد؟ مقاله مراحل ابطال سند رهنی را به هیچ وجه از دست ندهید.

سخن آخر

شاید در ظاهر قراردادهای مربوط به اجاره ملک جزئیات و پیچیدگی قانونی نداشته باشند؛ اما در ادامه در صورتی که یکی از طرفین به تعهدات خود عمل نکند، مشکلات قانونی زیادی به وجود می آید. همچنین افراد با امضای قرارداد اجاره ملک تعهدات قانونی زیادی برای خود ایجاد می کنند که باید نسبت به آن آگاهی داشته باشند. یکی از همین تعهدات پرداخت به موقع اجاره بها است.

 در صورتی که مستاجر به هر دلیل اجاره بها را در تاریخ مشخص پرداخت نکند، صاحب ملک این امکان را دارد که با کمک قانون حقوق خود را مطالبه کند. از این رو ما در این نوشته از وبسایت تیم وکلای قانونمند، تلاش کردیم تا شما را با نحوه مطالبه اجاره بهای معوقه و جزئیات و قوانین مربوط به آن آشنا کنیم. اگر به دنبال مطالبه اجاره بهای معوقه هستید و در این زمینه به مشورت و کمک وکلای با تجربه نیاز دارید می توانید با کارشناسان و حقوقدانان ما تماس گرفته و راهنمایی تخصصی دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرونده‌های خود را به قانونمند بسپارید!

لطفا توجه بفرمایید مشاوره توسط وکلای قانونمند بصورت تخصصی و مستلزم پرداخت هزینه می‌باشد.

در صورت نیاز به مشاوره با وکلای مجرب قانونمند لطفا با شماره همراه ۰۹۱۲۱۲۷۸۳۶۷ تماس بگیرید.