رسیدگی به پرونده جرم زورگیری یا اخاذی

شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
جرم زورگیری و اخاذی چیست

اگر فردی با استفاده از تهدید مالی، جانی یا شرافتی، اقدام به درخواست مال یا مجبور کردن افراد به انجام کاری کند، جرم زورگیری یا اخاذی اتفاق افتاده است. قانونگذار در این زمینه مجازات هایی مثل شلاق و حبس را در نظر گرفته تا به این ترتیب از بروز جرم زورگیری و اخاذی جلوگیری کند. در این مقاله از وب سایت موسسه حقوقی قانونمند با ما همراه باشید تا ضمن پاسخ به سوالاتی مثل جرم اخاذی چیست؟ با نحوه شکایت اخاذی در دادگاه و روند پیگیری پرونده های زورگیری آشنا شوید. شما می توانید همین الان با بهترین وکیل زورگیری و اخاذی قانونمند تماس گرفته و سوالاتتان را بپرسید.

جرم زورگیری یا اخاذی چیست؟

یکی از جرائم نسبتاً شایع در جوامع مختلف، زورگیری یا اخاذی است. بیایید نگاهی به تعریف قانونی جرم زورگیری و جرم اخاذی بیندازیم. بر اساس ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی”هرگاه، کسی دیگری را به هر نحو، تهدید به قتل یا ضررهای نفسی و شرافتی یا مالی و یا به افشای سری، نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این  که به این واسطه، تقاضای وجه و یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده و یا ننموده باشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال، محکوم خواهد شد. “

بر اساس این ماده، اگر شخصی قصد داشته باشد که با تهدید، مال یا وجهی را از فرد دیگری بگیرد یا وی را به انجام یا عدم انجام کاری مجبور کند، مرتکب جرم زورگیری شده و بر اساس قوانین مجازات خواهد شد. از طرفی اگر زورگیری در فضای مجازی انجام شده باشد به عنوان مثال شخصی از طریق فضای مجازی دیگری را تهدید کند، جرم تهدید به آبروریزی در فضای مجازی محقق شده و این مورد نیز مجازات به دنبال دارد.

عناصر قانونی جرم زورگیری در قانون مجازات اسلامی

به طور کلی هر جرم برای محقق شدن سه عنصر  دارد که عبارت ااند از:

  • عنصر قانونی جرم
  • عنصر مادی جرم
  • عنصر روانی جرم

عنصر قانونی جرم زورگیری یا اخاذی: هنگامی که قانونگذار فرایند یا عملی را جرم انگاری کرده و برای آن مجازات تعیین کرده باشد عنصر قانونی جرم زورگیری یا اخاذی نامیده می شود. عنصر قانونی جرم زورگیری یا اخاذی را می توان از ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی استنباط کرد.

عنصر مادی جرم زورگیری یا اخاذی: بر اساس قانون مجازات اسلامی، هنگامی که فرد در عالم مادی و دنیای واقعی عملی را مرتکب شود که مصداق جرم زورگیری باشد عنصر مادی جرم محقق شده است. از جمله کارهایی که جزو عنصر مادی این جرم محسوب می شود می توان به تهدید اشاره کرد.

تهدید، به معنای ترساندن افراد از انجام کار نامشروع و غیرقانونی است بنابراین اگر فردی با تهدید و ترساندن دیگران از آنها مالی را درخواست کند یا آنان را وادار به انجام یا عدم انجام کاری کند، عنصر مادی جرم زورگیری محقق شده است. کارهایی مثل تهدید به قتل، تهدید به ضرر نفس، تهدید به ضرر شرف، تهدید به ضرر مالی یا تهدید به فاش کردن یک راز محرمانه، همگی از جمله مصادیق عنصر مادی جرم اخاذی یا زورگیری هستند.

جرم اخاذی و زورگیری چیست

عنصر روانی جرم زورگیری یا اخاذی: منظور از عنصر روانی یا معنوی سوء نیت می باشد. در جرم اخاذی یا زورگیری شخص تهدید کننده قصد دارد که طرف مقابل را بترساند تا از این طریق مالی به دست آورد یا به دیگر اهداف خود برسد.

اگر در فضای مجازی یا در دنیای واقعی کسی شما را تهدید کرده و به این ترتیب قصد زورگیری یا اخاذی دارد به راحتی می توانید از وی شکایت کرده و مراحل قانونی را طی کنید. اگر در این زمینه تجربه و اطلاعات کافی ندارید بهتر است از یک وکیل جرم زورگیری با تجربه کمک بگیرید. وکلای با تجربه ما در موسسه قانونمند، در کنار شما هستند تا مراحل قانونی پیگیری و رسیدگی به پرونده جرم زورگیری و اخاذی، در سریعترین زمان ممکن انجام پذیرد.

چگونه از فرد زورگو شکایت کنیم؟

نحوه شکایت از جرم اخاذی چیست؟ چگونه می توانیم جرم زورگیری با سلاح سرد یا جرم زورگیری با سلاح گرم را از طریق مراجع قانونی پیگیری کنیم؟ برای شکایت از افراد زورگو می توان به دو روش اقدام کرد. در روش اول باید به دادسرا مراجعه کرده و دادخواست خود را تنظیم کنید یا آن را به صورت شفاهی ارائه دهید.

در روش دوم باید به دفتر خدمات قضایی مراجعه کرده و شکواییه خود را به صورت الکترونیکی ثبت کنید. همچنین اگر خودتان با نحوه شکایت اخاذی در دادگاه آشنایی کافی ندارید، توصیه می کنیم در این زمینه از وکیل با تجربه کمک بگیرید تا برای شما شکواییه مناسب را نوشته و مراحل پیگیری را در دادگاه طی کند.

مراحل شکایت اخاذی و زورگیری در دادگاه

اگر قصد دارید از فردی که از شما زورگیری کرده یا برای زورگیری اقدام به تهدید کرده، شکایت کنید باید ابتدا شکواییه مناسبی تنظیم کرده و برای ثبت آن اقدام نمایید. بعد از ثبت شکواییه، پرونده در دادسرای محل وقوع جرم مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت. چنانچه شخص شاکی دلایل و مدارک کافی برای شکایت خود ارائه دهد، تحقیقات در مورد جرم زورگیری آغاز می شود و تعقیب متهم توسط ضابطان قضایی و دادسرا شروع خواهد شد.

در نهایت ممکن است متهم از طریق احضاریه قانونی به دادگاه مراجعه کند یا دستگیر شود. در کمتر از ۲۴ ساعت اولیه تمامی اتهامات به وی تفهیم خواهد شد. در این مرحله بعد از تفهیم اتهامات، پرونده برای رسیدگی به دادسرا می رود و دادگاه کیفری وارد رسیدگی شده و رای و حکم نهایی صادر خواهد شد. چنانچه تمامی عناصر جرم اخاذی و زورگیری وجود داشته باشد، حکم زورگیری در قانون مجازات اسلامی بر اساس ماده ۶۹۹ صادر خواهد شد.

جرم زورگیری و اخاذی در فضای مجازی

با رونق گرفتن فضای مجازی شاهد شکل جدیدی از جرائم در این فضا هستیم. شاید خیلی از افراد تصور کنند تهدید، زورگیری و اخاذی در فضای مجازی جرم نیست و قابلیت ردیابی و پیدا شدن مجرمان در این فضا وجود ندارد؛ اما تفاوتی بین وقوع جرم اخاذی در فضای مجازی و واقعی وجود ندارد.

به عنوان مثال اگر شخصی افراد دیگر را تهدید کند و از آنها بخواهد که برای پخش نکردن عکس و فیلم یا چت خصوصی آنان پولی پرداخت کنند، مرتکب جرم اخاذی در فضای مجازی شده است. افراد بزه دیده می توانند با مراجعه به دادسرا و ضابطان قضایی شکایت خود را ثبت کرده تا تحقیقات و پیگیری پرونده آغاز شود. در این زمینه نیز چنانچه جرم زورگیری یا اخاذی محرز شود مجرم به حبس و شلاق محکوم خواهد شد.

آیا می دانید دیه چیست و چگونه محاسبه می شود؟ خواندن مقاله دیه چیست ؟ را به هیچ عنوان از دست ندهید.

جرم زورگیری و اخاذی در فضای مجازی

بهترین وکیل جرم زورگیری در تهران

زورگیری و اخاذی از جمله جرائم نسبتا شایع در جوامع مختلف هستند که اثرات و خسارات زیان باری به امنیت روانی و حتی سلامت جسم افراد جامعه وارد می کند. از این رو قانونگذار تلاش کرده تا از طریق ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) با مجرمان این حوزه مقابله کند.

آنچه که اهمیت دارد این است که بدانید در موارد مرتبط با تهدید زورگیری و اخاذی، قانون در کنار شماست. ما نیز در موسسه حقوقی قانونمند بهترین وکیل جرم زورگیری در تهران دیگر شهرهای ایران را در اختیار شما می گذاریم تا به بهترین شکل ممکن از حقوق شما در دادگاه دفاع شود. با توجه به این که یکی از مهم ترین مراحل در شکایت از افراد زورگو و اخاذ، تهیه شکواییه مناسب است، یک وکیل با تجربه می تواند به نیابت از شما، بهترین شکواییه را تنظیم کرده و به مراجع قضایی تقدیم کند.

سخن آخر

همواره تلاش شده تا رسیدگی به پرونده جرم زورگیری و اخاذی در سریع ترین زمان ممکن انجام شود تا به این ترتیب بزه دیدگان سریعتر به حق و حقوق خود دست پیدا کنند. همانطور که گفتیم جرم زورگیری و اخاذی از جمله جرائمی هستند که ممکن است به شکل های مختلف در فضای واقعی و فضای مجازی رخ دهند. در چنین شرایطی قانون همواره در کنار افراد بزه دیده و قربانیان است.

 ما در موسسه حقوقی قانونمند در تمامی مراحل رسیدگی به جرم زورگیری و اخاذی در کنار شما هستیم. برای ارتباط با وکلای با تجربه جرم زورگیری و اخاذی و دریافت مشاوره تخصصی رایگان می توانید با کارشناسان و وکلای با تجربه ما تماس بگیرید. همچنین اگر درباره جرم زورگیری و اخاذی سوال یا ابهامی دارید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا مشاورین و حقوقدانان قانونمند به آن پاسخ دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرونده‌های خود را به قانونمند بسپارید!

لطفا توجه بفرمایید مشاوره توسط وکلای قانونمند بصورت تخصصی و مستلزم پرداخت هزینه می‌باشد.

در صورت نیاز به مشاوره با وکلای مجرب قانونمند لطفا با شماره همراه ۰۹۱۲۱۲۷۸۳۶۷ تماس بگیرید.